Перата остава под домашен арест, обиден е от обвиненията, че е джобил бежанците

16:37, 21 апр 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Низамов-Перата остава под домашен арест. Мярката му за неотклонение, наложена миналата седмица от Районния съд в Малко Търново, беше потвърдена днес от Бургаския окръжен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Държавното обвинение настояваше за най-тежката мярка – задържане под стража, с мотивите, че няма представени безспорни доказателства, че Петър Низамов е баща, а също така има обосновано предположение, че може да се укрие или да извърши ново престъпление. На това Перата реагира остро, след като му бе дадена думата, като заяви, че е много обиден от прокуратурата за изразените съмнения относно бащинството му и той можел да го докаже нагледно и по безспорен начин. Служебният му адвокат Стоянов даже заяви, че всъщност подзащитният му е общественополезен, а не общественоопасен и всякакви мерки за неотклонение са неуместни, дори и най-леката – подписка. Също така и факта, че той е бил 72 часа лишен от свобода, докато е бил в ареста, а т.нар. бежанци, които всъщност са икономически имигранти и престъпници по смисъла на закона, били „задържани“ само за минути.

Перата има три предишни дела за лека телесна повреда, една от които на длъжностно лице, но с оглед настъпилата с времето реабилитация по право, той се води неосъждан. Низамов демонстрира завидни юридически познания и памет, като цитира членове и състави на делата си отпреди 10 години, като че ли беше по-подготвен и от двамата си адвокати – Мартин Пеев и служебния Иван Стоянов.

В крайна сметка съдията реши да не уважи жалбата на Петър Низамов за по-лека мярка, както и искането на държавното обвинение за най-тежка – „задържане под стража“. Така Перата остава окончателно под домашен арест.

След заседанието Низамов заяви, че е обиден от обвиненията, че бил джобил тримата афганистанци, които той и неговите хора задържаха в близост до границата с Турция.

"Правя това за България и ще продължа да го правя само за България", оправда действията си Перата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама