ОИЦ представи финансова процедура за подобряване условията на труд

16:09, 21 апр 16 / Политика 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център в Русе (ОИЦ) представи днес пред работодатели от региона условията за кандидатстване по процедурата „Добри и безопасни условия на труд“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Наименуванието й е „Добри и безопасни условия на труд“. Тя е сбор от няколко процедури от предходния програмен период и има за цел да подобри работната среда в предприятията и ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управление на човешките ресурси. Това трябва да подобри качеството на работните места и да рефлектира върху конкурентноспособността на фирмите.

Цели се и насърчаване на географската мобилност на работната сила в страната, като се подкрепят работодателите, чрез осигуряване на транспорт на наетите в предприятията им хора за запазване на тяхната заетост, когато даден работник живее в едно населено място, а работи в друго.

За цялата процедура са отпуснати общо 80 млн. лв. Важно условие е, че кандидатът през последните 3 години не трябва да е получавал безвъзмездни финансови средства над 200 000 евро.

Не се изисква съфинансиране от микро, малки и средни предприятия, а големите трябва да осигурят такова в размер на 20% от общата стойност на проекта им. Кандидатства се от 50 000 лв. до равностойността на 200 000 евро.

Кандидатите трябва да са регистрирани по Търговския закон и да декларират категорията на предприятието си. Тя се определя от средносрочния брой на персонала, от годишния оборот и стойността на активите. Партньорство не е допустимо.

Подробности за кандидатстване по процедурата мога да бъдат получени в Областния информационен център. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама