Монтират великденска украса във Велико Търново

15:50, 21 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Във Велико Търново вече монтират украсата по случай настъпването на един от най-светлите християнски празници Великден. Близо 300 декоративни яйца в най-различни цветове ще радват жителите и гостите на старопрестолния град. 30 от тях са светещи и вече са поставени върху арката, която се намира на ул. „Независимост”. 

Още 200 шарени яйца ще бъдат закачени по клоните на дърветата пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти ще бъдат разположени на площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец, в зелената зона на пътен възел „Качица”, както и срещу сградата на Централна поща.

Жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение на Царевец. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията музей „Възнесение господне”, където точно в полунощ на 30 април срещу 1 май ще бъде посрещна благодатният огън. Празнични фойерверки и 250 факли ще озарят нощното небе. 300 козунака и 3000 осветени яйца ще бъдат осигурени от Община Велико Търново и фирми партньори. Светата литургия по случай Възкресение Христово ще бъде отслужена в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” и започва в 01,00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама