Пробация за ученик, причинил лека телесна повреда на полицай

15:48, 21 апр 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура – Велико Търново споразумение,  с което 15-годишен ученик е осъден на пробация за неподчинение на полицай и причиняване на лека телесна повреда на служителя на реда.

Осмокласникът се призна за виновен и е осъден за това, че на 30.07.2015 г. около 22:25 часа в гр. Дебелец, на кръстовище,  противозаконно пречил на орган на властта – мл. автоконтрольор в сектор „Пътна Полиция” при Областната дирекция на МВР - Велико Търново, да изпълни задълженията си по осъществяване на контрол за спазването на правилата за движение по пътищата.

Като водач на мотопед, без регистрационни табели, ученикът не изпълнил разпореждане да спре, за да му бъде извършена проверка и предприел действия за осуетяване на проверката, като увеличил скоростта си на движение и се опитал да заобиколи полицейския служител, при което го блъснал и го повалил на земята. В резултат на това причинил лека телесна повреда на полицая, който изпълнявал служебните си задължения. След деянието се опитал да продължи движението си и да напусне местопроизшествието.

Наложеното му наказание е девет месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама