Родителите в Пловдив искат децата им да ходят в близката градина

14:55, 21 апр 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има разминаване между желанията на родителите и наличието на свободни места в детските градини в Пловдив. Това сочат резултатите от последното електронно класиране, което беше оповестено днес.  305 са обявените места в излязлото днес електронно класиране за детските градини, кандидатстващите са общо 481 деца, класирани са едва 124. Свободни места има, но броят на некласираните е сравнително голям.

Предстоящото класиране на 11 май е последното текущо класиране за настоящата учебна 2015/2016 година. На него родените през 2013 година деца, които не са навършили 3-годишна възраст, все още имат възможност да кандидатстват за яслените групи. С преминаване към класирания за новата учебна година тези деца ще кандидатстват за детските градини за първа възрастова група. Подадените заявления за децата родени преди 2013 г. след класирането на 11 май ще бъдат анулирани автоматично. Родителите ще трябва да подадат нови заявления, съобразно променената възрастова група на децата им, ако желаят прием в детските градини.

Важно за родителите, които вече са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че могат да използват вече регистрираните си родителски профили, необходимо е само да актуализират данните си и да добавят своите нови заявления. За класирането на 11 май 2016 г.  свободните места ще бъдат обявени до 3 май включително.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама