Отложиха делото срещу Кирил Рашков за обида на журналисти

14:27, 21 апр 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден път отложиха делото срещу Кирил Рашков, обвинен за обиди и нападение над двама пловдивски журналисти, съобщи радио "Фокус" - Пловдив.

Според обвинителния акт, въпреки, че вече е бил осъждан за умишлено престъпление "заплахи за убийство" с лишаване от свобода, Кирил Рашков отново е извършил непристойни действия, като грубо е нарушил обществения ред с явно неуважение към обществото, в частност спрямо двама журналисти.

Обвинението на прокуратурата се позовава на множество свидетели на хулиганското поведение на ромския бос, който ругал и дори посегнал да души журналистите. Защитникът на Рашков, адвокат Росица Драгинова днес поиска от Районния съд комплексна съдебно-медицинска и психиатрична експертиза и настоя за отлагане на делото, тъй като подзащитния и е с влошено здравословно състояние. Предстои му сърдечна трансплантация в клиника във Франция.

Съпругата му Костадинка за пореден път се възмути на журналистите затова, че снимат сина и, докато говори, и ги призова да спрат да дразнят семейството и самият Кирил Рашков, защото пак „ще вдигне пулса”. Извън съдебната зала адвокат Драгинова каза, че в последните 2 - 3 месеца състоянието на Кирил Рашков рязко се е влошило, той е претърпял нови два инфаркта и пневмония.

Съдия Атанасов обяви, че искането на защитата за съдебномедицинска експертиза е основателна и назначи да бъде направена такава от независим лекар-кардиолог. Тя ще даде отговор на въпросите дали Рашков действително страда от тежко заболяване, пречи ли му то за провеждането на настоящото производство.

Делото бе отложено за 23 юни, като е съобразено с възможността Кирил Рашков да се е завърнал от клиниката във Франция дотогава. По делото бяха призовани петима свидетели и три вещи лица. В залата се явиха само трима свидетели и вещите лица.

Преди 10 дни Кирил Рашков също бе изправен пред съда за трафик на половин килограм живак през турската граница, както и за държане на ценни монети и амфетамини. По делото са подсъдими още трима души. Според прокуратурата, с живака Кирил Рашков е възнамерявал да направи т.нар. "мръсна бомба". За първи път Специализираният наказателен съд напусна София и се премести в Пловдив, за да спести пътните разходите на многобройните свидетели по делото. Адвокатите и тогава поискаха отлагане на делото, заради здравословното състояние на Рашков и предстояща му операция на сърцето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама