Окончателно: Доживотен затвор за убийцата на малката Алекс от Поморие

13:56, 21 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата „доживотен затвор” за Атанаска Георгиева, съобщиха от пресцентъра на съда. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Атанаска Георгиева е осъдена за това, че на 10.04.2014 г. в гр. Поморие умишлено е умъртвила малолетната Александра Тодорова. Убийството е било извършено по особено жесток начин в апартамента на Атанаска, която живее няколко етажа над дома на детето.

ВКС е решил да измени само обезщетението за родителите на малката Алекс от 130 хил. лв. на 180 хил. лв. за всеки един от тях.

„Верен е изводът, че по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане”, категорични са върховните съдии.

В мотивите си съдът казва, че решението на апелативния съд в Бургас почива на стабилна доказателствена основа. Върховните съдии са категорични, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността на подсъдимата, поради което не може да бъде уважено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама