Службите “избродирали” акцията във Фонда за лечение на деца

13:15, 21 апр 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Аз съм от хората, които искам много бързо да се случват нещата, но за да удържат процесуално и в съда да има успехи и всъщност да има осъдени и наказани, трябва службите да избродират това, което правят. И затова се наложи и по-дълго да се използват и СРС, и документи, и свидетелски показания, за да могат да си свършат добре работата. Така че не разбирам колегите, които казват, че не се бързало да се провеждат акции. Годините наред се прибързваше и резултатите бяха оправдателни”. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с вчерашната спецакция във Фонда за лечение на деца, при която бяха аресутвани председателят и още седем служители.

"Министър Москов отдавна го е подал сигнала, покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните действия да бъдат документирани”, обясни Борисов.

“Важно е да се знае, че парите, които правителството и министерството трябваше да дадат за болните деца, вече са преведени. В 14:00 ч. е първото заседание с новия директор на Центъра, на което ще се обсъждат процедурите за болното детенце Дилян, както и за останалите, които очакват бързи решения”, каза още той.

На въпрос защо точно вчера, когато е трбявало да се вземат решения за децата, е направена акцията, той заяви: “Службите преценяват кога да проведат акция”.

Премиерът не пожела да коментира информацията, изнесена снощи от лидера на ДСБ Радан Кънев, че скорошна прокурорска проверка не е открила нарушения, като само заяви: “Нека да оставим професионалистите в тази сфера дали тактиката, която са приложили, е успешна”.

От 14:00 ч. днес спецпрокуратурата и ГДБОП ще дадат повече информация за акцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама