Спор за ремонт на улици разгорещи страстите в Общински съвет - Русе

13:03, 21 апр 16 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До размяна на реплики между общинския съветник Иво Пазарджиев ("Патриотите, ВМРО и Глас народен") и зам.-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева се стигна по време на днешното заседание на Общински съвет - Русе. Формален повод стана питане на общинския съветник за състоянието на улица „Едуард Винтер“ в кв. "Здравец".

Кръстева отговори, че в момента се извършва обследване на цялата пътна мрежа в града, включително и малките улици в междублоковите пространства. В последствие ще бъде направен анализ и ще се изтогви план за рехабилитация, и ще се задели финансиране. Кръстева отново припомни, че приоритетно се ремонтират най-големите пътни артерии в града, а общинското предприятие "Комунални дейности" се занимава само с аварийни ремонти. Тя увери, че с настоящото разпределение на задачите ремонтите в малките улици ще започне през 2017 г., когато метеорологичните условия са подходящи за подобни дейности. Плановите ремонти за 2016 г. вече са започнали, коментира още зам.-кметът.

Пазарджиев обаче не остана доволен от отговора, и припомни предизборните обещания на партия "ГЕРБ" за ремонта на улици в Русе, като наред с това се опита да връчи на зам.-кмета списък с разбити улици в града, за които е получавал сигнали от граждани. От своя страна Кръстева препоръча да се спре най-после с популизма, " на който му е минало времето", което пък доведе до размяна на реплики между двамата, и наложи намесата на председателя на местния парламент проф. Христо Белоев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама