Над 260 000 лева са събрани за кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“

12:56, 21 апр 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 260 000 лева са събрани до момента за кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“, която бе стартирана по идея на омбудсмана Мая Манолова. Това съобщи самата тя при посещението с в Плевен днес и уточни, че за област Плевен средствата възлизат на около 10 000 лв.

Омбудсманът каза още, че се надява днешното й посещение да стимулира гражданите и фирмите да направят още дарения, за да помогнат на бедните български пенсионери да честват Великден както подобава.

"Апелирам към хората с по - високи доходи и добри сърца, към бизнеса в Плевен, да дарят съобразно своите възможности. Защото всеки един лев, който е събран за Плевен ще се върне тук във вид на ваучери и така ще осигурим възможност на повече възрастни хора да се почувстват щастливи", каза Мая Манолова и уточни, че най - малкото дарение е 2 лева, а най-голямото възлиза на 32 000.

Тя допълни, че в края на кампанията ще бъде публикуван списък на дарителите и по този начин ще стане ясно кой наистина е съпричастен към проблемите на възрастните хора.

"Очаквам активно да се включат кметове, депутати, политици, хора с високи доходи и на високи позиции. Но най-ми е мило, когато видя дарение по сметката от обикновен гражданин. Имамие дарения от пенсионери за пенсионери", заключи тя.

Припомняме, че средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е - Български червен кръст (БЧК) IBAN: BG03BUIB98885029906100 Банков код: BUIBBGSF Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама