ДЗЗД „Ал. Г.-Коджакафалията“ е фаворит да строи паметника на благодетеля на Бургас

12:38, 21 апр 16 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДЗЗД „Ал. Г.-Коджакафалията“, което се състои от 10 юридически и физически лица, е фаворит да спечели поръчката за строежа на репликата на паметника на благодетеля на Бургас. Това стана ясно днес, след като в Общината бяха отворени ценовите предложения на тримата кандидати.

Обединението предлага най-ниска цена – 78 000 лв. с ДДС. Неговият проект получава и най-много точки – общо 30 за работна програма и идейно решение.

Другите участници са в по-неизгодни позиции по показателя „икономически най-изгодна оферта“, проектите са им оценени и с по-малко точки. „Трансстрой еко“ ООД предлага 80 468 лв. с ДДС, проектът им е оценен с 20 точки. Офертата на „Екоарт инженеринг“ ЕООД е 81 360 лв. с ДДС, точките са 25.

В дружеството, носещо името на Коджакафалията, са бюрото на архитектите Кирил Кирилов и Митко Шекеров; ландш. арх. Златина Юзбашиева; „Скай билдинг 2003“ ООД; фирма Бедрок-ИН – Иван Ненков – ЕТ; „Котаровстрой“ ООД; художниците Кольо Кехайов и Петър Пецин, скулпторът Георги Гьонев и др.

Паметникът ще се намира близо до мястото, където навремето е бил разположен оригиналният – на алеята между БСУ и Централната автобусна спирка. Прогнозната стойност на поръчката е 70 833 лв., а срокът за изпълнение е 300 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама