Шекспир оживява с изложба на костюми от постановки (снимки)

12:11, 21 апр 16 / Култура 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гениалният драматург Шекспир оживява 400 години след смъртта си. Неговото отражение може да се види в изложба на сценографски проекти и костюми от български постановки на Шекспир, в програма от театрални пърформанси, както и в дискусии. Вълшебството на неговото изкуство се възражда през 2016 г., която е обявена за световна година на Шекспир.



Националната галерия отваря вратите си за изложбата „Отражения“ - част от глобалната програма „Шекспир е жив“ (Shakespeare Lives). Експозицията, която е организирана от Британския съвет, може да се види от почитателите на изкуството до 28 април.



На 23 април от 14:00 часа ще се състои дискусия на тема "Шекспир: Близки планове" ІІ – "Когато чета Шекспир" в учебния център на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Третата част на дискусията - "Шекспир: вечен и близък" ще бъде на 27 април от 18:45 часа в Националната галерия.



Програмата в рамките на изложбата „отражения“ включва и пърформанси по „Бурята“, „Дванайсета нощ“, „Крал Лир“ и „Напразни усилия на любовта“, които ще бъдат показани в галерията съответно на 23, 24, 27 и 28 април с начален час 18:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама