Условията за изкореняване на Даеш са налице, заяви френският военен министър

12:04, 21 апр 16 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френският военен министър Жан-Ив Льо Дриан, заяви че са налице условията за пълно изкореняване на Даеш. Това заяви той по време на участието си по телевизия Франс Инфо.

„Миналата седмица бях на линията на фронта – в Багдад и в Кюрдистан, беседвах в Йордания с френските пилоти, участващи във военната операция. Мога да констатирам, че в момента „Ислямска държава“ отстъпва, при това значително. „Ислямска държава“ е загубила между 30 и 40% от заеманата по-рано от нея територия в Ирак и Сирия. Това е много“, заяви министърът.

По думите на Льо Дриан все още нищо не е сигурно, но той е оптимист.

Той подчерта, че „действията срещу джихадистите трябва да продължат. „Международната коалиция си е поставила за цел да освободи Мосул и Ракка до края на годината. Това е битка, която трябва да водим решително. Придържам се към мнението, че в момента са налице условията за пълното унищожение на „Ислямска държава“, заяви Льо Дриан.

Министърът съобщи, че „френската армия практически ежедневно нанася удари по „Ислямска държава“. „Франция също така обучава иракските военни и бойците от въоръжените формирования на Кюрдистан“, добави той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама