Големите партии унищожават малките с промените в Изборния кодекс алармира Първанов

11:50, 21 апр 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Въвеждането на квадратчето не гласувам и зачитането на подадените гласове при разпределянето на мандатите крие сериозен риск от изкуствено и прекалено завишаване на прага за влизане в парламента. Откровено се атакуват малките формации. Това каза на нарочна пресконференция в Народното събрание лидерът на АБВ Георги Първанов.

“Целта е в бъдещия парламент да има 3 формации. Две основни и един балансьор, т.е. да възродим двуполюсния модел, с балансьора, познат ни от началото на прехода“, каза той и обясни, че това нещо е отречено от времето.

“Никоя от трите по-големи партии в парламента не желае да се намерят решения за подобряване на изборния процес, което издава нездрави намерения за запазване на манипулациите”, смята той.

По думите му, отпадането на местните коалици, ще накара малките и средни формации да минат под шапката на големите партии.

Президентът (2002 - 2012 г.) остро разкритикува и самия начин, по който текстовете се приемат. “За три дни са приети над 200 параграфа, включително и посред нощите - нещо, което ми напомня на Алеко Константинов и други подобни останали в литературната история произведения”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама