Забраняват строителството в курортите от 15 май

11:24, 21 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всякакви ремонтни и монтажни работи в Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, курортния комплекс „Чайка“ и курортната зона Прибой ще бъдат преустановени от 15 май. Заповедта за забраната им през активния туристически сезон е подписана вчера от кмета Иван Портних, съобщиха от община Варна.

До 1 октомври ще бъде забранен достъпът на тежка строителна механизация и всякакви превозни средства, доставящи строителни материали. Изключение ще се допуска само за неотложни аварийно-ремонтни работи.

В срок до 14 май инвеститорите трябва да оградят и да обезопасят строителните площадки, да демонтират временно поставените обекти и да почистят и възстановят нарушените тротоарни и пътни настилки. Засегнатите от строителството зелени площи също трябва да бъдат почистени, обработени и засадени с декоративна растителност.

От 1 до 14 май изнасянето на строителни отпадъци в курортите ще е възможно само от 8 до 10 часа сутринта и от 16 до 18 часа следобед. За нарушаване на заповедта физическите лица ще се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама