Съдят крадец, ограбил таксиджия в кв. „Победа“

10:57, 21 апр 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Юрий Василев. Той е обвинен за това, че в бургаския квартал „Победа“, в условията на опасен рецидив, отнел сумата от 134 лв. от владението на мъж с намерението да ги присвои, като употребил за това заплашване.

Пострадалият Диян Костов работел като таксиметров шофьор. На 16 февруари тази година същият бил на работа, като управлявал лек автомобил „Шкода Октавия“. Около 18.30 ч. бил изпратен от дежурния диспечер на заявка на адрес - магазин „Калата“,  намиращ се на бул. „Мария Луиза“, непосредствено срещу изхода на ул. „Сливница“. Таксито било поръчано от Василев, който очаквал Костов при пристигането му на място.

Клиентът държал в ръце чувал, пълен с части от алуминий и кабели, който оставил в багажника на таксито. Василев седнал на предната седалка до шофьора, като казал на Костов да го закара до бензиностанция „Шел“ в кв. „Победа“. След като влезли в квартала, клиентът променил решението си, като започнал да указва на Костов накъде да кара, насочвайки го навътре в квартала.

В даден момент таксиджията отказал да продължи по направлявания от обвиняемия маршрут, тъй като улиците били много разбити. След като Костов окончателно спрял автомобила в една от пресечките на ромския кв. „Победа“, Василев се обърнал към него и му казал, че ако не му даде парите си, ще извади нож и ще го намушка. Костов се изплашил и дал на обвиняемия всичките си пари - сумата от 134 лева. След като взел горепосочената сума, подсъдимият слязъл от автомобила, а пострадалият незабавно потеглил.

Василев е осъждан на два пъти за кражба. Последното му наказание „лишаване от свобода“ е било изтърпяно 2 септември 2015 г.

Бургаският окръжен съд е насрочил съдебното заседание за 18 май тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама