Маскирани обраха хасковски бизнесмен, после го отвлякоха

12:18, 21 апр 16 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесмен от Хасково е бил отвлечен, а преди това мъже с маски са обрали машините му с ТИР от работното хале, което се намира в покрайнините на града, научи Topnovini.bg.

До момента полицията не е информирала за случая. Въпреки, че престъплението е извършено в петък, умишлено задържахме информацията, за да не попречим на разследването, както и заради неотложни следствени действия на полицията.

Сигналът на тел.112 е подаден в 2.10 часа от охраната на Илия Михайлов – Тигъра, който пък 10 минути след това отново на спешния телефон, е съобщил, че е отвлечен.

Охранителят, който сигнализирал, е трябвало да пътува за Турция. Нещо се объркало и вместо към южната ни съседка, той се върнал на работното място, където заварил мъже с маски да товарят машини в ТИР, твърдят запознати. При пристигането на полицаите мъжете се разбягали, но изпуснали радиостанции и ключове.

По „горещи следи” разследващите стигнали до Валентин Тодоров, който е собственик на ТИР-а, в който са товарени машините. Твърди се, че Тодоров дължал пари на мъж с името Стойчо и затова му преотстъпил камиона. Информацията на криминалистите е, че Стойчо бил най-запознат с нещата, знаел къде ще се откарат машините и закъде ще пътува товарния автомобил, разказват наши източници.

В момента той е в неизвестност, обявен е за общодържавно издирване, казват ченгета. Първоначално четирима мъже са били арестувани за 24 часа, разследването се води срещу неизвестен извършител.

Криминалисти обясниха пред Topnovini.bg, че не изключват версията за инсценировка.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама