Тошко Йорданов: Законът е направен така, че референдум да няма

11:42, 21 апр 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целият закон е направен така, че референдум да няма. Това заяви по бТВ сценаристът на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов за решението на Народното събрание допитването, инициирано от предаването, и президентските избори да бъдат разделени. 

Според него тези, които творят законите, променят законите, когато нещо не им отърва, а доводите за промяна на Изборния кодекс непосредствено преди пролетната ваканция на парламента били безумни.

„Виж колко подличко и страхливичко го направиха – комисията заседава след 12:30 ч. вечерта, а на следващия ден веднага влиза в пленарна зала. Предполагам, че ще има някаква реакция, защото това е нагло, дебелооко и страхливо”, коментира сценаристът.

„Не чух довод за изместване на референдума извън изборите. Те променят само частта, в която става въпрос за допитване, организирано от граждани, защото знаят, че ако въпросите са издигнати от Народното събрание, няма да бъдат срещу тях. Няма депутат, който да направи закон срещу себе си”, допълни Йорданов. Според него депутатите нямало да вземат подобно решение ако не знаели, че хората са недоволни от системата и искат да я променят.

Въпреки това Тошко Йорданов бе категоричен, че този референдум ще се случи, те нямат право да махат точки. "Това е демокрацията – хората решават. Сега наблюдаваме потъпкване на демокрацията”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама