Сигурност и нелоялна конкуренция обсъждаха работодатели в Стара Загора

11:29, 21 апр 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигурността и нелоялната конкуренция обсъждаха членовете на в Клуба на работодателя в Стара Загора. В дискусията се включиха Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и експерт по сигурността,  инж. Петко Балабанов, председател на Камарата на строителите в Стара Загора и главен испектор Николай Колев, началник на Първо районно полицейско управление.

Маноил Манев сподели, че има много какво да се говори, обсъжда и желае относно сигурността в държавата ни и в частност в нашия регион. Има доста изменени и вече работещи закони, но трудностите в тази насока остават. Според него трябва да се смени цялата система за охрана на складове, магазини, заведение, офиси, заводи и т.н., защото в момента тя не е добре действаща. Освен това, трябва да се сформират истински и работещи сдружения от професионалисти, чиято сфера е охранителната дейност.  Манево коментира и проблема с кибер престъпленията, които зачестиха напоследък. Той сподели, че в България кибер престъпленията не са като в другите държави. Тук не се „хаква” системата, както навсякъде, а се лъже, заобикаля се с фалшиви документи, като се пререгистрират фирми, сметки и т.н. и това прави предотвратяването им още по-трудно. Но и в тази насока са взети мерки чрез повишаване на защитата на сървърите.

Главен инспектор Николай Колев запозна присъстващите с дейността на полицейското управление и сподели, че и при тях, както навсякъде другаде, има проблем с недостиг на кадри и липса на мотивация, но успяват да го решат на този етап. Сподели също, че без помощта на обществеността, те не могат сами да се справят с престъпността. Трябва да има ангажираност от страна на гражданите и те да подават сигнали, когато станат свидетели на нарушаване на законите или обществения ред.

Според Петко Балабанов  строителният бизнес е най-засегнат от нелоялна конкуренция, защото има множество бригади и частни лица, които извършват строително-ремонтни дейности без регистрирана фирма, без назначен персонал и без съответно да плащат данъци. Този проблем е изключително тежък, защото цените, които те дават на пазара, са абсолютно нереални. От членовете на клуба излезе предложението да се криминализира извършването на стопанска дейност без регистрирана фирма и назначен персонал. Това предложение ще се оформи и ще бъде внесено в Министерски съвет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама