Паметник на Христо Ботев ще бъде издигнат в Каварна

11:12, 21 апр 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на 2 юни в Каварна ще бъде открит паметник на Христо Ботев, съобщи кметът на морската община Нина Ставрева. Инициативата е по повод 140 години от гибелта на поета и революционер. По този начин Каварна се включва в националната инициатива.

Проектът за паметника е готов. Открита е и дарителска сметка, по която всеки, който иска да се включи в родолюбивото дело, може да го направи. Стойността на паметника е около 40 000 лева. Общината има готовност да финансира 50% от изграждането на паметника.

С решение на главния архитект на Каварна е определено мястото, където ще е паметникът. Предвижда се той да е в парка, след Костницата. В близост е паметникът на Васил Левски, посочи още Нина Ставрева.

Инициативен комитет набира средства за изграждане на паметник на Христо Ботев в Каварна. Нужни са задружните усилия на всички родолюбиви българи, за да помнят идните поколения българските герои. Финансовите средства се набират по банкова сметка на Община Каварна IBAN: BG59CECB979033G4066400 BIC: CECBBGSF Централна Кооперативна Банка до 31 май 2016 г. или в специално поставените кутии.   Да обединим усилията си, за да осъществим една патриотична идея, призовават от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама