30 000 младежи в България употребяват редовно канабис

11:05, 21 апр 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 000 младежи в гимназиална възраст в България употребяват редовно канабис, заяви по бТВ Димитър Карагегов от организацията "Българско либертарианско общество" по темата за легализацията на канабиса в страната. 

Той допълни още, че половин милион българи са пробвали канабис, което означавало, че според законодателство всеки трябва да прекара 5 години в затвор.  

Депутатът от Патриотичния фронт Султанка Петрова обаче се обяви против легализацията на канабиса, тъй като трябвало да се види дали това може да се развие и ще се отрази благоприятно на нашата страна. 

"Не мога да приема нещо, което би съсипало живота и здравето на българските деца. Децата са нашето бъдеще и всеки има право на избор, но ние като общество и политици, трябва да имаме отговорност към това какво се случва с българските деца", категорична бе Петрова. 

Тя припомни, че преди около месец не приели една цяла глава от Закона за тютюна и тютюневите изделия "за завиването на цигари от тревички и зелени растения, от които децата ни се друсат и лежат по психиатриите". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама