Перата влиза в бургаския съд, протест ще го съпровожда

10:56, 21 апр 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд ще разгледа днес от 14,00 часа искането на прокуратурата за постоянния арест на Петър Низамов-Перата, автор на клипа със "задържаните" афганистанци. Миналият петък Районният съд в Малко Търново пусна Низамов под домашен арест, като прие, че той няма опасност да се укрие.

При излизането си от съда самият Перата също каза, че не е доволен и че ще обжалва домашния арест.

Час преди делото пред съдебната палата се организира протест в подкрепа на Низамов. Мероприятието е под наслов „Аз съм Петър“. От постовете във фейсбук става ясно, че организатор на протеста е самият Перата.

„Долу ръцете от истинските Българи и Патриоти. Свобода за ловеца на мигранти Петър Низамов“ – пише в страничката на събитието във фейсбук, споделено от профила на Joseph Louis Barrow, за който се знае, че е на Низамов.

Разпространеният миналата седмица клип, на който се вижда как трима чужденци са накарани да легнат на земята, а ръцете им са вързани със свински опашки, предизвика силна обществена реакция. От една страна в защита на Перата се проведе протест от негови съмишленици в Бургас, а от друга властта в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Румяна Бъчварова се обявиха срещу гражданските арести.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама