Откриват официално международната среща на туроператорите в Пловдив

10:22, 21 апр 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева ще открие Осмата международна среща за туризъм в Пловдив. В събитието има богата съпътстваща културна програма,  тази година участват над 120 представители на повече от 70 компании от 20 държави.

Освен от България това са туристически фирми и организации от Австрия, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия, Дубай и др. Във форума се включват също общини от Гърция и нашата страна.

"Срещата ще продължи до 24 април, като планираме и представяне на  културно-историческото наследство на Пловдив и обновения природонаучен музей", посочи заместник-кметът на града под тепетата Амелия Гешева.

Припомняме, че в края на миналата седмица международната срещата на туроператорите спечели специална награда на туристическото изложение „Културен туризъм“, което се проведе във  Велико Търново.

В рамките на туристическата борса във Велико Търново се състоя националният конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), в който град Пловдив беше номиниран в три от общо петте категории на конкурса. „Международната среща по туризъм“ спечели за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ и се нареди до Роженския събор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама