Министрите на правосъдието от ЕС идват в София заради съдебната система

09:56, 21 апр 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
План за действие как съдебната независимост и безпристрастност да бъдат засилени ще бъде представен от Съвета на Европа по време на международната конференция на министрите на правосъдието и на представители на съдебната система в София на 21 и 22 април. Това съобщават от министерствоот на правосъдието, които са съорганизатори на събитието заедно със Съветът на Европа.

 

Конференцията ще бъде открита от премиера  Бойко Борисов, генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, министъра на правосъдието Екатерина Захариева и министъра на външните работи Даниел Митов.

 

По време на конференцията ще се анализират последните реформи в страните-членки, свързани с препоръките на Съвета, ще бъде очертан кръгът от предизвикателствата, а делегатите ще се споразумеят за мерките за справяне с тях.  

 

Основните теми на дискусиите ще са три: ролята на съдебната власт в демократичната държава и нейните отношения с изпълнителната и съдебната власт, защитата на независимостта на отделните съдии и осигуряването на тяхната безпристрастност и осигуряването на общественото доверие в работата на съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама