ЦНСТ 1 и 2 в Разград отварят врати за граждани в понеделник

08:58, 21 апр 16 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворените врати в понеделник, 25 април Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания № 1 и 2 в Разград. Инициативата е по повод шестия рожден ден на институцията, съобщиха от общинската администрация.

Гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността, материалната база и начина на живот в социалната услуга в часовете от 14.00 до 18.00 часа.

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания в Разград е разкрит в началото на януари 2010 г. като делегирана държавна дейност със заповед на Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане, с капацитет 2х10 места. Първите настанени потребители са изведени от Дома за деца лишени от родителска грижа /ДДРЛГ/ в село Осенец.

Доставчик на социалната услугата е кметът на община Разград. Услугата се управлява от директор - Клавдия Георгиева, в центъра работят специалисти и помощен персонал.

Социалната услуга, резидентен тип, се предоставя в среда близка до семейната, като цели пълноценно израстване и развитие на децата и младежите, лишени от родителска грижа.

Услугата се предоставя на деца до 18-годишна възраст, за които до момента на настаняването им в ЦНСТДМ без увреждания няма възможност да бъдат отглеждани в биологичното им семейство, в семейството на близки и роднини или в приемно семейство и младежи от 18 до 29-годишна възраст, за които не е възможно да бъдат подкрепени в семейството или да водят самостоятелен начин на живот.

ЦНСТДМ № 1 и 2 включва дейности, насочени към индивидуализиране на грижата, подкрепа за личностно развитие и за изграждане на умения за самостоятелен и независим начин на живот, създаване на условия и възможности за децата и младежите да участват равноправно в живота на местната общност.

Потребителите на социалната услуга са печелили множество спортни, художествени и други награди от участия в различни конкурси и състезания.

Осигуряването на по-добро качество на живот на децата и младежите от ЦНСТДМ №1 и 2 дава възможност за пълноценното им развитие, социално включване и по-лесно интегриране в обществото, допълват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама