Жълт код за силен вятър и гръмотевици в област Добрич

08:19, 20 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за гръмотевична активност и силен вятър е обявен за област Добрич. Прогнозата е за интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Очакваните количества дъжд са 20-30 л/кв.м. Вятърът ще е от север-северозапад със средна скорост 14-19 м/с. Край морето се очаква вятърът да е от северозапад със сила 14-20 м/с.

Днес на много места ще има интензивни валежи и гръмотевици, на места и градушки. През деня от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните - от 13°–15° в Североизточна България и по високите полета до 19°–22° на места в Южна България. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - през деня ще се повишава.

Над Черноморието около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и временно силен. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 12°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама