Не прави чест на Борисов да гледа благосклонно на ДОСТ, смята Велизар Енчев

23:24, 19 апр 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борисов погледна благосклонно на ДОСТ, за да не си развали достлука с двамата лидери на Турция - Ердоган и Давутоглу, което не му прави чест. Това коментира по бТВ независимият депутат Велизар Енчев по повод учредяването на партията на Лютви Местан ДОСТ и разликите и с ДПС.

Той допълни, че днес в правната комисия от ДПС твърдо настоявали да отпадне създаването на избирателен район в чужбина, тъй като си дават сметка, че ако има избирателен район в Турция - гласовете ще отидат при Лютви Местан.

Според Искрен Веселинов пък ДОСТ е една антибългарска партия, която е протурски проект. „ДПС е донесла само беди на България. Никой от нас не казва, че ДПС са добри“, подчерта депутатът от Патриотичния фронт.

За задължително гласуване Велизар Енчев коментира, че правото не трябва да се изражда в задължение или в поощрение. По думите му това, което е предложил Валери Симеонов за глоба от 50 лв. ако не гласуваш – пак се е приело днес под формата на нотариуси.

„Ако не гласуваш на тези избори, по някаква извинителна причина, не покажеш някакъв документ, че си отсъствал по уважителни причини, ти биваш отписан от избирателните списъци и, за да се впишеш, трябва да се отиде при нотариус, за да се завери пълномощно за гласуване, след което да се пише молба до кмета. Заверката на пълномощно при нотариуса струва 20, 30 лева”, каза още Велизар Енчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама