Пристанище Варна посреща транспортния министър на Катар

20:26, 19 апр 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на транспорта и съобщенията на Катар Джасим Сейф Ахмед ал Сулаити  ще посети утре пристанище Варна и ще се запознае със съществуващата инфраструктура и плановете за нейното развитие. Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията сред среща на министър Ивайло Московски с катарския му колега в София.

На срещата са обсъдени мерки за подобряване на двустранното сътрудничество в областта на морския транспорт ипристанищната инфраструкутра. Двамата министри са подписали Меморандум за разбирателство между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар“. Договорено е сътрудничество в обучението на ръководни пристанищни кадри, както и при обмен на добри практики и информация, свързани с пристанищната дейност.

В авиационния сектор бяха идентифицирани области от взаимен интерес за обмен на кадри за обслужване на въздушното движение, обучение на ръководители на полети и пилоти, инспектори по безопасност и специалисти по въвеждане на европейското законодателство в авиацията, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

Министър Джасим Сейф Ахмед ал Сулаити е изразил желание за задълбочаване на взаимоотношенията между България и Катар, като е посочил, че сътрудничеството в морския сектор е само началото им. Министър Московски е получил покана от катарския си колега за повторно посещение в Катар, възможно най-скоро, в зависимост от неговата програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама