Гимназисти ще се състезават в Бургас за пътуване до Страсбург

20:00, 19 апр 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Бургас и Варна. Надпреварата ще се състои в гр. Бургас на 28 май тази година, съобщиха от пресслужбата на ЕП. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програма „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) през 2016 г. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16-18 години. Училищата от двете области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят това до 12:00 часа на 5 май 2016 г.

Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.

Информационното бюро на Европейския парламент в България възстановява транспортните разходи до град Бургас и обратно на учениците от други населени места в трите области на състезанието.

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес.

В състезанието могат да участват възпитаници от училища, които не са спечелили участие в програмата „Евроскола“ в Страсбург през 2014, 2015 или 2016 година.

Доброто владеене на един от трите работни европейски езици – английски, френски или немски – е измежду главните условия за участието на училищата в програма „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.

Заявките за участие трябва да бъдат изпратени до 12:00 часа на 5 май 2016 г. на адрес: [email protected]. Имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател трябва да бъдат изпратени едновременно със заявката за участие.

Информационното бюро на Европейския парламент си запазва правото за промени в датата в случай на непредвидени обстоятелства, като всички участници ще бъдат известени своевременно. Окончателната програма ще бъде изпратена след приключване на регистрацията.

Подробности за регистрацията и по отношение на състезанието вижте в прикачените файлове!  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама