Жалба спира обществената поръчка за пречиствателната станция на Златни пясъци

18:13, 19 апр 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалба  спира обществената поръчка за реконструкция, модернизация и разширение на пречиствателната станция на Златни пясъци. Тя е внесена на 7 април в Комисията за защита на конкуренцията от „МПМ Билд“ ЕООД", показа справка на Topnovini.bg.

Поръчката е на община Варна и бе обявена през март за втори път, след като процедурата бе една от спрените в национален мащаб в средата на февруари по указание на премиера Бойко Борисов заради съмнения в прозрачността. Тогава от общинската администрация посочиха в официално съобщение, че тръжната документация е минала без забележки от предварителния контрол на АОП и няма жалби по отношение на критериите.

Първоначалното обявление бе пуснато в края на миналата година. Поръчката бе спряна на етап, на който още няма избран изпълнител. Предоставилите оферти за избор на изпълнител тогава бяха "Солстрой" ООД, "Партньори ПСОВ Златни пясъци" ДЗЗД, "Главболгарстрой" АД, "Хидрострой" АД, ДКИ "Златни пясъци" ДЗЗД, "Кристална вода" АД и ДЗЗД "ППХ Златни пясъци".

Основните параметри в новото обявление от март останаха същите. Прогнозната стойност е 24 487 642, 40 лева. От тях за изграждане и реконструкция на ПСОВ са предвидени до 10,3 млн. лв., за доставка на оборудване - до 12 млн. лв., а за непредвидени разходи до 10% от стойността на строителните и монтажни работи. Предвидено е строителните дейности да продължат 29 месеца, считано от датата на старта за изпълнение на договора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама