Елитно столично заведение крало ток

17:57, 19 апр 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столично заведение, намиращо се на булевард „Мария Луиза“ е крало ток чрез незаконно изградена мрежа, съобщиха от ЧЕЗ. Служители на компанията са разкрили измамата. По данни на Mediapool заведението е 6060 Bar & Dinner.

Според ЧЕЗ е бил прокопан канал, чрез който то директно се е присъединило към кабелната мрежа.

„Подобни деяния са изключително опасни. Те нарушават целостта на мрежата и може да предизвикат прекъсвания и аварии, от които потърпевши могат да бъдат редовните клиенти. По-страшното е обаче, че тези престъпления създават опасност за човешкия живот и за националната сигурност. Затова ние не спираме да призоваваме за по-строги санкции и прилагане на закона в цялата му строгост срещу извършителите и облагодетелстваните от кражбите на ток“, каза Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в ЧЕЗ.

През 2015 г. дружеството извърши 66415 проверки за кражби на електроенергия в Западна България. Констатирани бяха 6 458 случая на незаконно потребление на електроенергия. В следствие на нарушенията е дотаксувана електроенергия в размер на 31 575 000 киловатчаса. С 1566 повече са установените кражби през 2015 г., в сравнение с тези през 2014 г., когато компанията констатира 4892 случая на незаконно потребление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама