След спряна поръчка за озеленяване Столична община предложи на досегашните фирми да продължат

17:26, 19 апр 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спряната обществена поръчка за озеленяването на София беше преформулирана в покана към досегашните фирми, които извършват тази дейност, да продължат работата си. Това става ясно от обявената нова процедура в Агенцията за обществени поръчки миналата седмица.

Поръчката за 28 млн.лв., пусната през януари, беше спряна в разгара на „акцията“ на премиера Бойко Борисов срещу съмнителни търгове. Тогава мотивите за стопирането ѝ бяха неясноти около участието на фирми на хора с увреждания. Бяха обособени 62 зони, за които да кандидатстват фирми за озеленяване, поддръжка на паркове, междублокови пространства и др.

Сега обаче от „Московска“ 33 изпращат покана към фирмите, които вършат това през последните три години, да продължат. Зоните обаче са 45. От пресцентъра на Столична община защитиха новата процедура, като цитираха алинеи и членове от Закона за обществените поръчки (чл.90, ал.1, т.9), които позволяват да се използва. Не обясниха обаче защо през януари е направен опит за нов търг. Пускали поканата, защото някой трябвало да поддържа парковете и градинките и това не може да спре.

Сред фирмите са "ПРО ПЛАНТС" ЕООД , ЕТ "ЕВЕЛИНА НОВАКОВА", "ГРИЙНТАУН" ЕООД, "ЦВЕТОМАНИЯ" ЕООД, "ГРИЙН ЛАНД ДИЗАЙН" ЕООД, "АЛВЕРС КОМЕРС" ООД и др.

Както София Topnovini.bg писа, в зеленината на София потъват милиони, а на практика контролът върху фирмите се прави най-често по документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама