Пловдивчанчета засадиха дръвчета за Световния ден на Земята

16:40, 19 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още 10 дръвчета подари Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив, на ЦДГ "Мирослава" и СОУ "Св. Патриарх Евтимий". Директорът на инспекцията Стефан Шилев заедно с директора на ЦДГ "Мирослава" Радка Гъркова и малчуганите от подготвителната група на детското заведение засадиха фиданка, за която децата обещаха да се грижат.

Въодушевените малчугани сами пожелаха да поливат дръвчето веднага след засаждането и го нарекоха Мирослава - на името на детското заведение. След като завършат през юни, 6-годишните момчета и момичета ще предадат щафетата за опазване на дръвчето на малчуганите от I група. Останалите 5 дървесни вида, дарени от РИОСВ - Пловдив, ще бъдат засадени от децата от II и III група. 



В двора на СОУ "Патриарх Евтимий" учениците от II "в" клас с ръководител Мариела Недялкова пък помогнаха на доц. Шилев и на директора на училището Соня Пенчева да посадят сребролистна липа. След това избраха места за отглеждане и за останалите дървесни видове, за които ще продължат да се грижат.

Инициативата продължава на 20 и 21 април в ЦДГ "Люляк", ОУ "Елин Пелин" и Професионалната гимназия по машиностроене под мотото "Дървета за планетата Земя. Нека ги посадим!".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама