Затвор за мъжът, причинил смъртта на 16-годишния Дейвид от Сливен

15:55, 19 апр 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът постанови ефективно наказание на Радостин  Стоянов по обвинителен акт  внесен от Окръжна прокуратура –Сливен. Той е признат за виновен за това, че на 24.01.2016г. в гр.Сливен, при управление на МПС- лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, като с превишена скорост  и по непредпазливост причинил смъртта на  16-годишния Дейвид Г. от гр.Сливен.

На 24 януари 2016г. Стоянов и пострадалият се срещнали. Решили да се разходят с автомобила на Стоянов. Достигнали до набелязано място, след което се върнали по посока Централната част на Сливен. Стоянов управлявал автомобила, а пострадалият седял на предната дясна седалка. И двамата били без предпазни колани. Стоянов управлявал автомобила с 84км. в час (при ограничение 50 км. в час), когато достигнал опасен ляв завой. В резултат от превишената скорост, автомобилът навлязъл частично в насрещното платно. Стоянов използвал ръчната спирачна уредба на автомобила. При тези действия настъпила загуба на управление на автомобила, при което автомобилът се завъртял по посока на часовниковата стрелка, напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътни дървета. В резултат от катастрофата, непълнолетният младеж е починал.

Съдебното заседание премина по реда на съкратеното следствие. Стоянов е лишен от правото да управлява МПС за срок от 4 години.

Решението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама