45-годишен англичанин е задържан за убийството на своя сънародничка

15:52, 19 апр 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията задържа 45-годишен британски гражданин за убийството на 69-годишна англичанка, която от години живее в село Раданово, община Полски Тръмбеш. Престъплението е било извършено в същото село.

Сигналът за изчезването на жената бил подаден в неделя от съседка, която ходела на кафе в дома на чуждестранната си приятелка, владееща добре български език. Този път обаче входната врата била отключена, но от англичанката нямало и следа. Съседката се обадила на телефон 112, като пристигналите на място полицаи и пожарникари претърсили дори кладенеца на дома й, съмнявайки се, че жената може да е паднала вътре. След като не я открили, тя била обявена за международно издирване.

В понеделник обаче пастири открили тялото на жената, захвърлено в храстите по брега на р. Янтра. Устоневини са следи от удари по главата на британката, извършени вероятно с чук. Тялото е откарано за аутопсия във великотърновската болница.

Основната версия за убийството, по която работят униформените, е саморазправа за 3 000лв., които 45-годишния Л. Ш. отнел от сънародничката си по насилствен начин, нанасяйки й многобройни удари в главата. Мъжът е задържан в понеделник вечерта с обвинения за убийство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама