Ученици се справяха с бедствия и аварии в Стара Загора

15:25, 19 апр 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Умения за справяне с бедствия и аварии демонстрираха днес ученици от Стара Загора.

В парк „5-и октомври“ се проведе общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“. За поредна година, старозагорските ученици показаха теоретични знания и практически умения в различни ситуации. Официалният старт бе даден от зам.-кмета на Стара Загора Иванка Сотирова, която пожела на участниците успех и спортсменска игра.

След два оспорвани кръга, с най-много точки общ резултат – 131, заслужено първото място взе тимът на VI-то основно училище „Св. Никола“. Купа, подаръци и поздрави децата получиха от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов.

„Завърши успешно общинският етап, пожелавам ви успех на областния, въпреки че днес няма победени и победители, защото придобитите знания са много по-важни, а за някои от вас може това един ден да е професия!“, каза на учениците Иванов.

На второ място, с малка разлика, застана отборът на IV-то ОУ „Кирил Христов“. Призът  им връчи комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Трети се класира отборът на XII-то ОУ „Стефан Караджа“, които бяха наградени от Валери Иванов, началник на отдел "Опазване на обществения ред и управление при кризи" на община Стара Загора.

Възпитаниците на осем старозагорски училища се включиха в организираното за поредна година от община Стара Загора и Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“ състезание. То е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2015/2016 г.

Всички деца получиха грамота за участие и подарък от организаторите. Тази година се надпреварваха участници от осем училища в областния град.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама