Потвърдиха постоянния арест на грабител рецидивист

15:21, 19 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Петър Станчев, разследван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, против определение на Окръжния съд във Варна, с което е било отказано изменение на вече взета мярка за неотклонение. Втората съдебна инстанция потвърди като законосъобразни основанията  за постоянния арест на 35-годишния обвиняем.

Станчев е в ареста от началото на декември миналата година. Само два месеца преди да изтече изпитателният срок на последното му осъждане (от 2009 г.), на 5 декември той нахлул във вилата на възрастна жена в курортна зона край Варна. Със заплахи за живота и с удари Станчев сломил съпротивата й и ограбил лаптоп, мобилен телефон, старинни монети, накити и други лични вещи. Част от тях полицаите открили в джоба и в дома му. Пострадалата жена, която сигнализирала органите на реда, разпознала по-късно грабителя.

Твърдението на защитата, че Петър има влязла в сила 4-годишна ефективна присъда и не е нужно да търпи мярка за неотклонение, не е  основание за промяна в изводите и на този съд, поясни пресслужбата. Днес втората съдебна инстанция отново се позова на събраните материали и свидетелските показания, и потвърди наличието на обосновано предположение, че Петър е съпричастен към тежкото престъпление, което законът наказва със затвор от  5 до 15 години. И този съд споделя заключението, че многократно осъжданият мъж може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, ако е с по-лека мярка за процесуална принуда.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама