Следващият Бил Гейтс може да е българин, според Пламен Русев

15:10, 19 апр 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Следващият Бил Гейтс може да се роди в България. Никой не може да ме убеди в обратното". Това каза създателят и ръководител на форума за технологии, иновации и инвестиции Webit Пламен Русев.

Според него има няколко сфери на изключително бързото технологично развитие, което предопределя бъдещето ни. Сред тях са виртуалната реалност, компютърната мощност, хиперсвързаност, 3D принтирането, транспорта, изкуственият интелект, здравеопазването - робохирурзи, лечение за рак и други.



Двудневният форум Webit.Festival 2016 беше открит днес в технологичния център "София Тех Парк". В него участват 4300 души от 74 държави. Всички те са в сферата на предприемачеството и свързаните с него нови технологии. Над 250 лектори, сред които ръководители на най-големите компании в света, ще изнесат лекции пред участниците. Български и чуждестранни компании и стартъпи пък ще представят дейността си.



Паралелно със събитието днес и утре се провежда конкурс за стартъп компании, като победителят в него ще получи 200 хил. евро, обяви Пламен Русев.



„Да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето в собствените си ръце“, каза президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на Webit.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама