„Вълшебната завеса” в Търговище провокира публиката със спектакъл за мъничета

15:09, 19 апр 16 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уникално представление за най-малките децата между 3 и 4 години е номинирано за участие в тазгодишното издание на Международния фестивал „Вълшебната завеса” в Търговище. Това съобщиха организаторите на форума.

То е истинска провокация към консервативно настроените, които считат, че тези мъничета не са в състояние да възприемат живото изкуство. Предизвикателството хвърлят актрисата Десислава Минчева и авторът и режисьор на спектакъла Петър Тодоров от Център за изкуство „За Родопите”.

„Жълто” е вдъхновен от идеята за осъществяване на театрална комуникация с публика, която обикновено остава игнорирана поради предразсъдъци, че е прекалено малка, за да възприема изкуство – казват създателите на спектакъла. Под вещия надзор на детски психолог, театралните творци предлагат на бебетата и най-малките деца възможност да бъдат въвлечени в сценични ситуации, които да стимулират сетивата им и неусетно да ги потопят в магията на живото изкуство.

Малчуганите се разполагат на възглавници в непосредствена близост с театралното пространство и дори могат да участват в представлението. С разнообразни кубове актрисата създава образи, които децата разпознават. Така неусетно се увличат в игра на въображението и развиват възприятията си за света.

Спектакълът има повече от 80 представления в страната. На 12 май от 17.30 ч. майките и бабите от Търговище могат да доведат своите мъничета за първата им среща с живото театрално изкуство в камерната зала на Драматичния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама