Ръководителите на районните прокуратури в Несебър и Малко Търново встъпиха в длъжност

14:49, 19 апр 16 25 1874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избраните от ВСС нови административни ръководители на районните прокуратури в Несебър и Малко Търново - прокурорите Радост Бошнакова и Райко Стоянов, встъпиха официално в длъжност, съобщиха от пресцентъра на АП-Бургас.

Припомняме, че двамата бяха избрани по време на заседание на ВСС на 7 април тази година. Те получиха безпрецедентната подкрепа от 24 гласа от членовете на Съвета.

Бошнакова поема ръководството на най-натоварената прокуратура в цяла България. Тя бе представена на колектива от магистрати и служители в морския град от окръжния прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

Радост Бошнакова е родена на 6 април 1973 г. в Сливен, а юридическото си образование завършва през 2000 г. в Юридическия факултет на Техническия университет в гр.Варна. В съдебната система встъпва през 2007 г. като младши прокурор в Районна прокуратура-Бургас, от 2010 г. е прокурор.

Общата щатна численост на магистратите в Районна прокуратура–Несебър е 8 прокурори. Там обаче работят само двама магистрати, като за обезпечаване на кадровия дефицит се налага постоянно командироване на хора от Районна прокуратура – Бургас. Това води до намаляване на ефективността и влошаване на отчетността в най-натоварения орган на съдебната власт в цялата страна. Остарелият сграден фонд и лошите условия на труд също прави Районна прокуратура-Несебър нежелано място за работа от страна на магистратите.

За разлика от Бошнакова, която за първи път има досег с прокуратурата в Несебър, за Райко Стоянов Районната прокуратура в Малко Търново не е непознато място. Той за втори път застава начело на магистратурата.

Райко Стоянов е роден на 15 декември 1962 г. в гр.Бургас, а юридическото си образование завършва през 1995 г. Бургаския свободен университет.

В съдебната система постъпва през 2000 г. като прокурор в Районна прокуратура-Бургас. От 2010 г. е Административен ръководител на Районна прокуратура – Малко Търново. От 2015 г. до настоящия момент бе прокурор в същата прокуратура.

В териториалната компетентност на Районна прокуратура – Малко Търново попадат град Малко Търново и още 12 села. В тези населени места живеят около 3000 души.

Натовареността при прокурорите в РП-Малко Търново в последните три години е рязко увеличена поради водените специфични за района дела, образувани срещу чужди граждани, влезли противозаконно през границата на страната ни. Тези дела, видно от доклада на РП-Малко Търново за изтеклата 2015 г., са били разгледани преобладаващо като незабавни и бързи полицейски производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама