Забраняват шумните и течащи климатици в Стара Загора

14:36, 19 апр 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да не се допуска  разполагането и експлоатацията на отоплителни, климатични и вентилационни инсталации – източници на шум с високо ниво на звуково налягане и вибрации, в помещения с нормирано ниво на шума или в съседство до тях,  изисква нова промяна в Наредбата за обществения ред в Стара Загора. Втората промяна е свързана с изискване за въвеждане на металдетектори в нощните заведения, както и вътрешно и външно наблюдение в обектите.

Предложението е на кмета Живко Тодоров и ще бъде обсъждано на предстоящата общинска сесия на 28 април.

В глава Втора „Спазване на общественото спокойствие и морал“, се създава нов чл.6а, според който: Собствениците или ползватели на апартаменти или обекти в жилищни и административни сгради, обществени и здравни заведения и други, както и фирмите, извършващи монтаж на климатични, вентилационни или отоплителни инсталации са длъжни: (1) Да не допускат разполагането и експлоатацията на отоплителни, климатични и вентилационни инсталации – източници на шум с високо ниво на звуково налягане и вибрации, в помещения с нормирано ниво на шума или в съседство до тях, установено със заверено копие от Протокол от РЗИ- Стара Загора или друга акредитирана лаборатория. Освен това се изисква отвеждане на кондензата, отделящ се от отоплителните и климатични системи,  чрез съответни инсталации, така че да не се оттича върху стълбища, подходи, тротоари, проходи и други площи за движение на граждани.

Създава се и нов чл.7в,който изисква:  Собствениците /наемателите, ползвателите/ на заведенията за развлечения, притежаващи разрешение за удължено работно време, са длъжни да  организират контролно-пропускателният режим в заведенията, като ги  с необходимите технически средства за откриване на хладно, огнестрелно или друго оръжие, като осигурят мобилни и/или стационарни детектори за метал.  Те трябва и да разполoжат камери, в режим на записване, за постоянно вътрешно и външно видеонаблюдение, обхващащ целия обект и прилежащите му площи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама