Росен Плевнелиев получи офицерски кортик по време на учение „Ответен удар 16“

14:31, 19 апр 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Република България Росен Плевнелиев прие тържествения марш на почетния караул и приветства военнослужещите по време на Деня за високопоставени гости на многонационалното тактическо учение „Ответен удар 16“. Върховният главнокомандващ е специален гост на заключителния етап на тактическото учение с участието на военнослужещи от българските и американските Сухопътни войски, което се провежда на учебен полигон „Ново село“.

На президента бе връчен офицерски параден кортик от планиращия учението генерал – майор Андрей Боцев. Гости на днешното учение са началникът на отбраната ген.-лейтенат Константин Попов, заместник – началникът на отбраната генерал–майор Пламен Атанасов и заместник – министърът на отбраната Орхан Исмаилов.

Авиационни удари по противников рейдови отряд, въздушен десант, както и унищожаване на противниковия десант със силите на моторизираната батальонна група бяха представени по време на демонстрациите.

В учението участват повече от 740 военнослужещи с над 140 вида бойна, транспортна и специална техника. Българските и американските военнослужещи показаха постигнатите по време на съвместната подготовка способности.

Целта на учението „Ответен удар 16“ е цялостна оценка за готовността на щаба и формированията на групата за участие в съвместни операции с партньорите от НАТО. Оценяването на действията на бойната група се извършва от комисия от командването на Сухопътните войски и силите на САЩ в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама