Запорираха сметките на общински фирми в Плевен заради ужасяващи задължения

14:21, 19 апр 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Банковите сметки на общинските фирми "Инжстрой" и "Тибор" са поставени под запор заради "сериозни данъчни задължения". Това съобщи кметът на Плевен Георг Спартански пред журналисти.

"Имам чувството, че дори умишлено да са водени към фалит от досегашните ръководства, резултатите нямаше да са толкова „сполучливи". Състоянието е ужасяващо и според мен, прокуратурата ще има доста работа”, коментира градоначалникът.

Спартански допълни, че промените в управителния пакет на "Инжстрой" вече са регистрирани в Агенцията по вписванията, от няколко дни двамата нови съуправители инж. Йордан Богословов и инж. Пламен Петков официално са встъпили в длъжност и са го запознали със състоянието на фирмата.

По мнението на кмета, "Инжстрой" са сключвали безумни договори, а задълженията са изключително тежки. Това е и обяснението за голямото изоставане в графика за текущ ремонт на уличната мрежа в Плевен - от планираните дейности са извършени едва 40 на 100.

Георг Спартански каза още, че състоянието на "Тибор" също не е добро. Преди да направи официално изявление обаче, той ще изчака резултатите от одита и официалните доклади и заключения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама