Пускат метростанция "Витоша" на 31 юли (снимки)

14:20, 19 апр 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 31 юли метростанция „Витоша“ ще бъде въведена в експлоатация. Тя ще има шест входа и изхода, като на четири от тях ще има асансьори за пълен достъп на гражданите. Разширението на втория лъч на метрото се извършва в срок. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с председателя на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула и изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД инж. Стоян Братоев провериха как вървят строителните дейности на метростанцията на бул. „Черни връх“. 



Разширението от станция „Джеймс Баучер“ до станция „Витоша“ в столичния квартал „Хладилника“ е дълго 1,3 км. Строежът трябва да приключи през месец юни, а през юли са предвидени да се правят тестовете на влаковете.



„Хората имат нужда от този удобен градски транспорт. Важното е да направим всичко възможно да се работи в срок“, каза Фандъкова. Кметът не скри задоволството си, че работата по отсечката ще приключи за малко над 2 години, което по нейните думи е много бърз срок. Работата в участъка започна през лятото на 2014 г.



Очаква се с пускането на новата метростанция пътниците да се увеличат с 20 хил. на ден. С тази отсечка метрото ще бъде дълго над 40 км с 35 станции. Сега дължината му е 39 км.



„26 км метро за 6 години е впечатляващ резултат. България е пример за правилно инвестиране на безвъзмездно финансиране и това го доказва бързите темпове на работа при изграждането на метростанция „Витоша“, коментира Марку Маркула.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама