Първото мобилно 6D кино е в Шумен

14:15, 19 апр 16 25 1037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единственото мобилно 6D кино за България отвори врати в Шумен. Киното е ситуирано до площад “Освобождение”, където е и Великденския базар. Забелязва се отдалеч заради изрисувания с герои от нашумели филми герои външен декор. Киното е оборудвано едва преди два месеца и сега прави своята премиера на базара в Шумен.

Чисто нов салон с 9 седалки ще посрещне любителите на филмовото изкуство, които искат да погледнат на него по съвсем различен начин.

14-те ефекта, които се пускат по време на  прожекциите, дават възможност на зрителите реално да се потопят в измерението на филма.

Прожекциите са късометражни, като са с продължителност от 4 до 10 минути. Филмите са предимно анимационни, но за по-смелите например има и екстремно влакче, което гледаш на екрана, но реално се возиш на него.

Вода, огън, вятър, светкавици и различни миризми въвличат зрителите дълбоко в атмосферата на филма, като създават цялостно изживяване за посетителите.

Започва се с триизмерна картина, вибриращи столове и миризми. В зависимост от климатичните промени във филма, киносалонът също се променя – вали сняг, усеща се студ, вятър. Седалките се движат напред, назад, настрани.

Първото по рода си 6D мобилно кино е собственост на двама любители на високите технологии от Нови пазар и Русе, избрали да представят начинанието си първо в Шумен.

Цената на една прожекция за 6D киното е 5 лева. Киното е отворено всеки ден от 10,00 до 22,00 часа.

Мобилното 6D кино остава в  Шумен до края на Великденския базар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама