ВМРО пита кмета защо не се работи денонощно по Аспаруховия мост

14:06, 19 апр 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем въпроса към кмета Иван Портних във връзка с „тапите“ на Аспаруховия мост отправи варненската организация на ВМРО с  координатор Живко Костадинов. Писмото е подписано и от председателя на районната организация на партията в „Аспарухово“ адвокат Петър Николов.

Войводите молят кмета да информира жителите на града и в частност  хората от Боровец, Ракитника, „Галата“, „Аспарухово“ и околните населени места за следното:

 

1.            Предприети ли са мерки за подобряване на движението в двете посоки по Аспаруховия мост и какви конкретно са те, от кога влизат в сила?

2.            Докога ще продължи ремонтът на Аспаруховия мост и какъв е графикът на ремонтните работи?

3.            Колко часа работиха фирмите изпълнители на ремонта през почивните дни и какво се извърши от началото на ремонта до настоящия момент?

4.            Какъв контрол се осъществява по отношение на изпълнението на договора за ремонт?

5.            Каква е причината да не се работи денонощно в участъците на ремонта?

6.            Защо ще се извърши частичен ремонт, вместо обещаният в предизборната Ви кампания ремонт и пълно обновяване на Аспаруховия мост на стойност 35 милиона лева?

7.            По какъв начин ще бъдем информирани оттук насетне за ремонтните работи?

8.            Защо не се потърси съдействие от ВМС на Република България за осигуряване на катер или изграждане на понтонен мост, за намаляване на трафика на автомобили по моста, докато приключат ремонтните работи?

Въпросите са придружени снимка от затворения участък, на която не се вижда работеща машина, както и от впечатленията на един от хилядите възмутени варненци, преминал пеша по моста и преброил само четирима работници, при това бездействащи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама