Финансови причини спряха русенския балет "Мираж" от участие в Световно първенство

13:13, 19 апр 16 / Култура 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много награди се завърна Формация за модерен балет „Мираж“ от Световна танцова квалификация в Пловдив на 15 и 16 април 2016 г., съобщава Община Русе. 

Талантливите възпитаници на Наталия Томова, ръководител на ФМБ „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство – Русе (ОбДЦКИ), получиха и правото да станат част от българския отбор, който ще представи страната ни в Световното първенство на планетата ESDU – “DANCE STAR” 2016 в Хърватска от 25 до 29 май 2016 г., в което ще се състезават повече от 55 държави от всички континенти. Но, за съжаление поради финансови причини те няма да могат да се включат в тази голяма танцова надпревара на Световното първенство, уточняват от ОбДЦКИ.

Общо 56 „миражчета“ са се състезавали в три възрастови групи „mini Children”, “Children” и ”Junior” в следните шест категории - „Ние танцуваме заедно“ - улични танцови стилове, Детска формация; „Веселите духчета“ –детска формация, отворен стил; „Girls run the world“ -  MTV комерсиална младежка формация; „Ние обичаме да танцуваме“ - MTV комерсиална мини формация; „Време за танцуване“ - MTV комерсиална детска формация; „Докосване до Азия“ – Продукция младежка формация. 

Въпреки голямата и оспорвана конкуренция от общо 263 участия в двата състезателни дни, танцьорите от ФМБ „Мираж“ са спечелили 5 първи места и 1 трета награда. Международно жури в екип от 6 професионалисти от Хърватска, Австрия, САЩ, Холандия и представител от България са оценявали изпълненията на всички участници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама