Националният център за киберсигурност ще бъде в "София Тех Парк"

13:11, 19 апр 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният център за киберсигурност ще бъде в най-големия технологичен център в страната "София Тех Парк". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на конференцията за технологии, иновации и инвестиции Webit.Festival 2016. Стратегията „Киберустойчива България 2020“ скоро ще бъде реализирана, допълни той.

"Лидерите на новата икономика са тук, а София доказва, че е прекрасно място за бизнес. 1300 стартъпа от над 40 държави – за тях София е мястото, където можеш да успееш, път към бъдещето. Каквото днес кажем тук, пътят който насочим напред, е определящ за милионите жители на Балканите", отбеляза Плевнелиев. София се утвърждава като едно от най-добрите места за правене на бизнес, каза още той.

По неговите думи със създаването на първия научно-технологичен парк в региона България е на път да се утвърди като регионален център в областта на високите технологии. В ИТ-сектора за последните 10 години са създадени над 17 хил. нови работни места. До 2020 г. перспективата е те да бъдат удвоени, посочи държавният глава.

„Да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето в собствените си ръце“, каза Плевнелиев на участниците и гостите на Webit. В двудневния форум тази година участват 4300 души от 74 държави.

"Иновацията не е риск. Риск е това, което ще стане, ако ни е страх да сме иновативни", каза председателят на Европейския комитет на регионите Марку Маркула. Създателят и ръководител на форума Webit Пламен Русев пък оптимистично посочи, че следващият Бил Гейтс може да се роди в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама