БСП - Русе ще възражда лявата политика като опозиция, но не на всяка цена

12:59, 19 апр 16 / Политика 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес общинското ръководство на БСП - Русе представи обновения екип на партията в града. Това става седмица след като общинската конференция на партията избра Пламен Рашев за общински лидер, а местните органи бяха подновени с нови, млади хора. 

Именно Рашев представи членовете на новото Изпълнително бюро, в което влизат както утвърдени вече политически фигури, така и млади попълнения. Александър Неделчев ще е зам.-председател на общинския съвет на БСП, отговарящ за местната политика. Иван Иванов, също зам.-председател, ще следи партийната дейност. Най-младият в групата - 22-годишният Радослав Радоев, ще се грижи за комуникацията с учащи и студенти. Валя Колева ще координира селските организации, които напоследък са били пренебрегвани. Наско Пеев пък ще отговаря за медийната политика. 

Бившият народен представител в предходния парламент Екатерина Заякова също намира място в Изпълнителното бюро като секретар по коалиционната политика. Председателят на Общински съвет - Русе чл.-кор.проф. Христо Белоев ще бъде секретар по медийната политика. Сред останалите членове са Косьо Станев, Диана Ласонина, Цветелин Върбанов, Корнелия Колеолова, Елисавета Тосева.

Предстои избор и на нов председател на групата общински съветници от БСП, като за поста ще се състезават досегашният председател Божидар Йотов и очертаващият се за фаворит общински съветник Пенчо Милков. 

Рашев коментира, че новият общински съвет на партията се състои от 61 човека, като една трета са нови членове, а в Изпълнителното бюро също се търси баланс между рутината и обновлението с нови попълнения. "Търсим новото, търсим сблъсък на идеи, на позиции, за да откриваме нови и нестандартни форми за разширяване влиянието на БСП. Възраждане на лявата политика в нашите редици - това е насоката в която ще работи и предстоящия 49-ти конгрес", заяви още Рашев. 

Що се отнася до местните политики, едно от посланията за солидарност и единение на русенци е било избирането на проф. Христо Белоев за председател на местния парламент и това е бил начинът да се покаже, че БСП иска Русе да се развива напред. Партията ще се придържа към принципа за въздействие чрез протягане на ръка на местната власт и администрацията за всичко полезно и необходимо, което прави тя.

В същото време няма да се забравя опозиционната роля, и БСП ще продължава да предлага по-добри решения за благоденствието на русенци.

"Трябва да акцентираме върху това, че като опозиционна сила на национално ниво БСП е такава и в Русе, но в добрия смисъл на думата, и не на всяка цена", подчерта още Рашев. 

Той коментира още, че тази година партията няма да проведе традиционната манифестация за 1 май, тъй като, по думите му, Великден надделява по важност като празник. Въпреки това от партията са подготвили честване за Деня на труда, което засега остава в тайна. 

Кратки изложения направиха и двамата зам.-председатели на общинския съвет на партията, като Александър Неделчев отново обърна внимание на изпълнението на Бюджета на Община Русе за 2015 г., както и на практиката отчетът да се предоставя през април, когато вече е късно да се анализират проблемите и да се направят изводи преди съставянето на бюджета за новата финансова година. Той критикува и разминаванията в различните пера при изпълнението на бюджета, като коментира, че това се дължи или на прекомерно презастраховане с финансови буфери, или на недобро планиране. 

От своя страна Иван Иванов постави акцент върху бъдещата работа на местните структури на партията, и взаимодействието с хората и партийните организации. Той бе категоричен, че проблемите, които вълнуват русенци ще бъдат обсъждани явно и открито, и ще бъдат вземани под внимание всички добри предложения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама