Прокурори от Хасково разпространяват манипулации по делото срещу Кръстьо Кръстев – Маймуната /аудио, снимки/

12:54, 19 апр 16 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу хасковския бизнесмен Кръстьо Кръстев – Маймуната и Емил Митев не тръгна днес в Окръжен съд Хасково. Препъникамъкът се оказа отвод на председателя на състава и шеф на съда Миглена Тянкова.

В съдебна зала стана ясно, че през последната седмица са се „разпространявали неверни и манипулативни твърдения за неслучайно разпределение на делото и за оказван натиск върху съдиите при определяне на мярката за неотклонение”. Това записа в определението си 3-членният съдебен състав. Освен това бе казано, че част от твърденията са разпространявани от прокурори в Хасково. Миглена Тянкова обясни, че в тиражираните слухове няма нищо вярно. Тя допълни, че делото е било разпределено не от нея, а от заместник-председателя на Окръжен съд Милена Дечева.

Наказателният процес е за смъртта на Борислав Марков – Тока, който бе бит миналата година на Великден в хасковска дискотека. Прокуратурата твърди, че физическият извършител е Емил Митев, а Кръстев е подбудител.

В момента Емил Митев е задържан под стража, а Кръстев под парична гаранция.

Докато да стане ясно, че по наказателния процес ще има отвод, стана ясно, че близките на Борислав, който почина в болница, ще участват като частни обвинители. Те предявиха граждански иск в размер на 800 000 лв.

Общо 34 свидетели ще бъдат разпитани, когато започне гледане на делото. Това ще стане след определяне на нов съдебен състав. Съдия Миглена Тянкова ще разпредели делото с програмата за случайно разпределение в присъствието на журналистите днес.

Делото не е сложно от правна и фактическа страна. Неверните твърдения ми станаха известни в края на миналата седмица, каза съдия Миглена Тянкова.

Какво още каза тя, може да чуете в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама